Spansk paella

Autentisk spansk paella opskrift

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Efter en uforglemmelig rejse til Spanien, fandt jeg mig selv fordybet i den dybe, rige smag af ægte spansk kultur – Paella. I dag vil jeg dele en særlig opskrift, der er inspireret af min rejse, og som jeg er sikker på vil bringe et strejf af solrig Spanien til dit eget køkken.

Ingredienser

  • 400 g kylling, skåret i små stykker
  • 200 g kanin, skåret i små stykker
  • 300 g grønne bønner
  • 1 stor rød peber, skåret i strimler
  • 2 tomater, hakket
  • 1½ kop rundkornet ris
  • 4 kopper kylling bouillon
  • 1 kop hvidvin
  • 1 gram safran
  • ½ teske paprika
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Forbered ingredienserne: Start med at skære dit kød i små stykker, hak dine tomater og skær din røde peber i strimler. Mål din ris, bouillon og vin, og læg din safran klar.
  2. Steg kødet: Varm en god mængde olivenolie i en stor paellapande. Tilsæt kylling og kanin, krydre med salt og peber, og brun godt på alle sider.
  3. Tilsæt grøntsagerne: Når kødet er brunet, tilføj de grønne bønner og den røde peber. Steg i nogle minutter, indtil de er bløde.
  4. Tilsæt ris: Tilsæt ris og paprika til panden, og rør rundt for at sikre, at risene er godt dækket af olivenolie. Kog i cirka et minut.
  5. Tilsæt væske: Tilsæt bouillon, hvidvin, hakket tomat og safran til panden. Rør rundt for at blande ingredienserne godt.
  6. Lad det simre: Skru ned for varmen, og lad din paella simre i omkring 20-30 minutter, eller indtil risene er kogte, og væsken er absorberet.

Og voila! Din autentiske spanske paella er klar. Hvert mundfuld af denne lækre ret vil tage dig tilbage til de solfyldte spanske strande, og jeg håber, at du vil nyde denne opskrift lige så meget som jeg har.